Wizz Air dodaje treći avion u beogradsku bazu i uvodi četiri nove linije iz Srbije

Na postojećih pet novih linija u ovoj godini, Wizz Air će dodati i četiri nove od decembra uz uvođenje trećeg aviona u beogradsku bazu.

Wizz Air je pustio u prodaju letove do četiri nove destinacije iz Beograda, saopšteno je iz ove aviokompanije.

Počev od 19. decembra, Beograd će po prvi put biti povezan sa Vekšeom (Växjö), gradom u Južnoj Švedskoj i Bilundom (od 17. decembra), danskim gradom poznatom po fabrici Lego kockica za decu i Lego zabavnom parku, koji privlači veliki broj posetilaca svih uzrasta.

Beograd će dobiti i alternativnu low-cost vezu sa Frankfurtom, uspostavljanjem direktne linije do aerodroma Hahn od 16. decembra, ali i još jednu liniju do Barselone (od 18. decembra), uvek popularne kod ovdašnjih turista. Na liniji do Barselone, Wizz Air će se direktno takmičiti sa  Air Serbijom, koja se vraća u Barselonu posle pauze zbog pandemije, kao i sa Vuelingom, koji na ovoj liniji nudi svoju low-cost uslugu tokom letnjih meseci.

U saopštenju Wizz Air-a se navodi da će „treći avion koji će se pridružiti već postojećoj bazi Wizz Air-a u Beogradu biti zadužen za te letove“, ali nije precizirano o kom se avionu radi. U beogradskoj operativnoj bazi se trenutno nalaze dva aviona Airbus A321, koji su oba nedavno zamenili starije avione A320 sa manjim kapacitetom.

Karte za sve nove linije su već u prodaji po cenama od 19,99 evra po smeru sa svim uračunatim taksama do Frankfurta i Bilunda i od 29,99 evra do Barselone i Vekša.

Od početka godine, Wizz Air je uveo pet novih linija iz Beograda: do Hamburga i Osla (Sandefjord) tokom cele godine, do Santorinija i Herakliona tokom letnje sezone, kao i redovnu liniju do Abu Dabija, koju će održavati tamošnja aviokompanija Wizz Air Abu Dhabi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: