Veliki preokret u prvom, drama u 2. setu: Zverevu titula!

Drugi nosilac Aleksander Zverev savladao je Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6 (7-3) u finalu turnira iz serije 500 u Akapulku i tako je osvojio 14. titulu u karijeri.

Oba seta bila su vrlo uzbudljiva. U prvom je Grk imao 4:1 i tri brejk lopte u šestom gemu (15-40, zatim i još jednu), ali je Zverev vezao pet gemova i došao do vođstva.

U drugom je Cicipas rano spasao brejk lopte, ali je zatim izgubio servis na 4:4, samo da bi u narednom gemu spasao meč loptu i napravio ribrejk. Usledio je još jedan jako dug gem na 5:5, Grk je spasao čak šest brejk lopti, a onda je je na 6:5 propustio set loptu.

Posle toga je u taj brejku Zverev odigrao izuzetno dobro i došao je do trijumfa.

„Oduvek sam govorio da je ovo turnir koji želim da osvojim tokom karijere. Imam jaku vezu sa Meksikom“, rekao je Zverev.

Bilo je to prvo finale dvojice prvih nosilaca od 2015. godine, kad je David Federer dobio Keija Nišikorija, a Zverev sad ima dve pobede u sedam mečeva sa Cicipasom.

„Za mene je ovo pozitivna nedelja, uspeo sam sve vreme da igram u visokom intenzitetu i na pravom nivou. Bio sam blizu titule, ali nije bilo suđeno“, kaže Cicipas.

Grk sad ostaje na pet titula iz 13 finala, a poslednja tri je izgubio.

Leave a Reply

%d bloggers like this: