Robbantott a Dacia, lefagyott a rendelési rendszer

Romániában akkor volt az érdeklődés a Dacia elektromos meghajtású autója iránt, hogy lefagyott a gyártó online előrendelési oldala. A modell a helyi roncsautóprogramban kevesebb, mint négymillió forintnak megfelelő összegbe kerül.

Pár óra leforgása alatt 1500 előjegyzést regisztráltak a gyártó platformján a Dacia Spring villanyautóra az előjegyzés első napján – adta hírül a Maszol. Az első elektromos Dacia modellre március 20-án kezdődött az online előrendelés. A látogatók száma olyan nagy volt, hogy a gyártó közlése szerint az online platform egy időre le is fagyott.

A nap folyamán 24 ezren léptek be a platformra, és az említett 1500 előjegyzés az első négy óra alatt jött össze. Ez hatalmas szám, összesen ennyi elektromos autót értékesítettek 2019-ben Romániában. Tavaly megnőtt a környezetbarát járművek iránti kereslet, 2837 darabot vásároltak belőlük.

A Dacia Spring az európai piacon forgalmazott legolcsóbb elektromos személygépkocsi. A modellt két változatban fogják gyártani, az első az egyik 16 800 (6,2 millió forint), míg a másik 18 100 euróba kerül. Előbbiért, ha a roncsautóprogramon keresztül vásárolják meg, 10 ezer eurónál (3,7 millió forint) kevesebbet kell majd fizetni. (A Romániában évek óta futó roncsautóprogramban állami támogatással lehet régi, lerobbant verdákat új autóra cserélni.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: