Óriási toborzásba kezd a Wizzair

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben – jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek. Magyarországon Budapesten, Debrecenben és Győrben várják a pályázók jelentkezését.

A légitársaság augusztusban és szeptemberben Európa több országában is megszervezi toborzó rendezvényeit. Az egész napos eseményeken a jelentkezők szituációs játékokban és egyéni interjúkon vesznek részt, illetve csapatfeladatokat is kapnak.

A Wizz Air nagyszabású toborzókampányának oka, hogy a légitársaság a következő tíz évben háromszorosára növeli flottáját, így 500 Airbus repülőgépre bővíti kapacitását – ismertették. Felidézték, hogy a légitársaság a járványhelyzet és a korlátozások ellenére is dinamikusan fejlődött; az elmúlt évben 18 új bázist és több mint 300 új útvonalat jelentett be.

A toborzó akciók azonban csak részben kötődnek a hosszú távú növekedési stratégiához. Iparági értesülések szerint a légitársaság már rövid távon is munkaerőhiánnyal küzd, jórészt a koronavírus-válság alatt történt elbocsátások miatt.

 Heiko Holm, a Wizz Air operatív igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy újra a pandémia előtti kapacitásukkal repülnek, folyamatosan a fejlesztésekre, a bővítésekre koncentrálnak.

A Wizzair már a hónap elején bejelentette, hogy 030-ig 4600 pilótával tervezi bővíteni munkatársai számát, és ehhez már el is indította új pilótáinak toborzását.

Leave a Reply

%d bloggers like this: