Nordwind dobio zeleno svetlo za dve redovne linije do Srbije

Ruski Nordwind Airlines dobio dozvolu za redovne letove do Sankt Peterburga i Rostova na Donu dok linija za Moskvu ostaje kao čarter.

Ruska aviokompanija Nordwind Airlines (N4) dobila je zeleno svetlo za dve redovne linije iz Sankt Peterburga i Rostova na Donu do Beograda.

Nordwind već odavno leti na liniji Moskva Šeremetjevo – Beograd, ali je ta linija odobrena samo kao čarter let koji se ne može prodavati u slobodnoj prodaji na srpskom tržištu.

Dve nove linije iz Beograda do Sankt Peterburga i Rostova, poseduju dozvolu za redovan saobraćaj i ovi letovi su od 26. avgusta dostupni na srpskom tržištu kroz globalne rezervacione sisteme.

Linija do Sankt Peterburga je uspostavljena ranije ove godine, ali će od 1. septembra biti i zvanično redovna linija prema novom redu letenja, sa jednim letom nedeljno – sredom. U planu je da na ovoj liniji Nordwind saobraća tokom cele godine, a let je već dostupan za prodaju sve do kraja marta 2022.

Linija do Rostova je planirana od 16. septembra do kraja oktobra, sa planom da se nastavi i tokom zimskog reda letenja. Na ovoj liniji će takođe biti jedan let nedeljno – četvrtkom. Obe linije Nordwind planira da održava avionom Beoing 737-800 sa 189 putničkih mesta u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

Air Serbia, direktan konkurent Nordwindu na obe linije, je upravo objavila da će produžiti letove do tri ruska grada, Sankt Peterburga, Rostova i Krasnodara i u oktobru, kao i da će razmotriti da ove linije održava tokom cele godine, s obzirom na pojačanu tražnju.

Nordwind je nakon dobijanja dozvole za obavljanje redovnog saobraćaja uspostavio saradnju sa predstavništvom TAL Aviation-a u Beogradu, koje je postalo generalni prodajni agent (GSA) ove kompanije za tržište Srbije. Sve informacije o prodaji karata mogu se dobiti na broj telefona 011/2631-327 ili putem email-a sales@talaviation.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: