Google ще помага в откриването на загубен iPhone

Гласовият асистент на компанията получава и още нови функции

Google обяви няколко нови възможности за гласовия си асистент. Една от донякъде неочакваните функции за Google Assistant е специално за iPhone – асистентът ще може да помага на собствениците на смартфона на Apple да откриват устройството си, ако не знаят къде е.

Това ще е възможно, ако разполагат с друго устройство, което поддържа Google Assistant, например Google Smart Display или умна колонка. Потребителят ще може да каже командата „Hey Google, ring my phone“ и Assistant ще позвъни на телефона, като той ще издаде звук дори да е на тих режим.

Командата трябва да се каже на английски и от българските потребители, тъй като Assistant все още не работи официално с нашия език. От доста време тя е налична за Android телефони. Изискването и за двете платформи е Assistant да е инсталиран и активиран на смартфона.

Настройката на функцията става през приложението Google Home. Там ще се появи специална опция за откриване на телефон с помощта на Assistant.

Онлайн изданието 9to5Google отбелязва, че Apple вероятно също е помогнала за реализирането на тази функция. Платформата на Apple е известна със своите строги правила и затворена екосистема. За да може Assistant да активира звука, когато той е изключен, са нужни специални привилегии на приложението, които трябва да са дадени от Apple.

Leave a Reply

%d bloggers like this: