30 милиона лева за подобряване на инфраструктурата на летище Пловдив

Надявам се до летище Пловдив да бъде осигурена автобусна връзка и от Пловдив, и от Асеновград. Въпрос на преговори ще е откъде да се осигури финансиране на тези превози. Това заяви пред Радио Пловдив изпълнителният директор на пловдивския аеропорт Лъчезар Миленчев часове преди срещата в областната управа. Миленчев посочи, че на нея ще се обсъжда евентуалното нарастване на полетите на летище София и прехвърлянето им към пловдивското летище след решението за неговото преобразуване.

30 милиона лева ще бъдат дадени на авиационните оператори за подпомагане на дейността им и преодоляване на последиците от коронакризата. Други 30 милиона ще бъдат предоставени за подобряване на инфраструктурата на летище Пловдив и за закупуване на нови движими активи, съобщи Лъчезар Миленчев.

Той обясни, че при предишното преливане на летище Варна и Бругас към летище Пловдив процесът е продължи около 7 – 8 месеца. Сега имаме желание максимално да съкратим този процес, тъй като имаме крещяща нужда, обясни Миленчев.

Ръководството на пловдивското летище продължава преговорите с новата авиокомпания Wizz air и очаква те да приключат до идната сряда.

Готови сме и за чартърни полети, стига да ги има, тъй като заради Covid кризата миналата година те бяха изцяло анулирани, отбеляза Лъчезар Миленчев. По думите му, чартърите ще са от Русия и Израел, но засега заявки няма.

Leave a Reply

%d bloggers like this: