Хората на Слави вече заплашват журналисти

Току-що избраният за депутат от партията на Слави Трифонов – Тошко Йорданов, който е и зам.-председател на „Има такъв народ“ си позволи да отправя заплахи към журналист. Заради грешка в ефир, при пряко включване. Става въпрос за репортер от Нова тв, който обърка имената на две от новоизбраните парламентарни формации. Благой Цицелков обяви, че партията „Има такъв народ“ приема подкрепа от ГЕРБ и ДПС, а всъщност тази информация  се отнася за „Изправи се! Мутри вън!“.

Снощи, в предаването си по телевизия „Седем /осми“ Тошко Йорданов реагира изключително остро на репортерската грешка: „Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам. Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“.

 Самият Цицелков също реагира и обясни, че грешката е по-скоро лапсус: „Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко покъсно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! – Мутри вън!”.

Ръководството на Нова телевизия излезе с официална позиция:

„По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации – репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: