Туроператори анулират почивки в България през май и юни

Британски и германски туроператори анулират почивки в България, предварително заявени за май и юни.

Причината е, че страната ни се намира в рисковата „червена“ зона за Covid-19,  стана ясно по време на започналия Черноморски туристически форум, който тази година се провежда под мотото „Рестарт на туризма – нова надежда“.

„Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от германския туроператор DER Touristik“, заяви Калин Сутев, управител на „Дестинейшън Туристик Сървисис“, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS.

Чартърната авиокомпания Bulgarian air charter също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни.

Причините за анулираните почивки са, че България се намира в тъмночервената зона на германския интитут „Роберт Кох“, което означава че страната ни е с висок риск от разпространение на коронавируса.

Освен това все още няма яснота от здравните власти у нас какви мерки ще се прилагат спрямо пристигащите туристи.

Едва днес здравният министър Костадин Ангелов обяви, че от 1 май в България ще се влиза по три начина: с ваксинационен сертификат, отрицателен тест за коронавирус или тест, доказващ, че човек е преболедувал.

Leave a Reply

%d bloggers like this: