Саудитска Арабия плаща $150 млн. за мача Джошуа – Фюри

Рекордните $150 млн. ще плати Саудитска Арабия, за да приеме суперсблъсъка между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, който ще определи първия абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс от началото на XXI век. Двете страни все още преговарят по финалните детайли на договора, като се очаква в близките дни окончателно да стане ясно кога и къде ще се бият двамата англичани.

Миналата седмица промоутърът на Джошуа – Еди Хърн разкри, че към момента най-вероятната дестинация за двубоя е именно Саудитска Арабия, а периодът – в края на юли или началото на август. Самият носител на поясите на WBA, WBO и IBF изрази предпочитания да се изправи срещу шампиона на WBC на ст. „Уембли“ в Лондон, но сега стана ясно защо мениджърът му смята да приеме офертата от Близкия Изток.

Предложената космическа сума е два пъти и половина по-голяма от платените също от Саудитска Арабия $60 млн. за домакинството на реванша между Джошуа и Анди Руис-младши през 2019 г. В тези $150 млн. не влизат парите, които ще бъдат спечелени от ТВ права и реклами, както и от продажбата на билети – тези приходи ще бъдат изцяло за домакините.

„Ще го повярвам, щом го видя черно на бяло. Всеки ден ми казват, че договорът е в пощата и пътува към нас, но все още не е пристигнал – коментира промоутърът на Фюри – Франк Уорън. – На Тайсън му писна от мотаене. Той иска да се бие през юни или юли и това ще стане, ако мачът с Джошуа не бъде уреден съвсем скоро. Всички искаме този мач и работим за него, но офертата все още не е пристигнала.“

Хърн само посочи, че конкретната дата не зависи изцяло от него и екипа му: „Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой плаща много пари, така че трябва да го направим когато кажат. И двете страни приеха едно конкретно предложение и в момента изчистваме дребни детайли. 24 юли е грубата дата, може да се измести и за началото на август. Но не и по-късно от това.“

Leave a Reply

%d bloggers like this: