Рейтингът на британските медии се срина заради отразяването на кончината на принц Филип

Медиите във Великобритания публикуваха данни за голям спад на зрителския интерес към ВВС и другите големи тв канали на Острова в деня на смъртта на принц Филип. Тогава, заради отразяването на събитието, всички редовни програми между 19.00 и 23.00 часа бяха свалени. Най-много е спаднал рейтингът на частната ITV – около 60 на сто.

Същевременно, ВВС са получили толкова много оплаквания, че се е наложило за няколко дни да публикуват на страницата си специален електронен формуляр, в който зрителите да могат да изложат ясно от какво са недоволни. Оплакваният са били повече от 110 000, безпрецедентен брой в телевизионната история на Великобритания.

Според повечето зрители, отразяването на тъжното събитие е отнело неоправдано много програмно време, за сметка на всички други важни теми, включително и пандемията.

Има обаче и оплаквания в друга посока – за поведението или облеклото на водещите или за включването на интервю с принц Андрю, третият син на британската кралица. Неговата популярност пострада, след като името му беше замесено в скандал за връзки с американски финансист, обвинен в сексуални посегателства.

Leave a Reply

%d bloggers like this: