Криптоборсата Gemini и Mastercard стартират крипто кредитна карта

Платформа за криптовалути Gemini разкри във вторник, че ще обедини усилията си с Mastercard и с WebBank, за да пусне „първата по рода си кредитна карта за криптовалути с компенсации“ в САЩ това лято.

Идеята на Gemini за кредитната карта беше оповестена още през януари 2021 г. и оттогава „натрупа над 140 000 души в списъка с чакащи“, съобщиха от компанията.

Криптоплатформата Gemini, основана през 2014 г. от братята Камерън и от Тайлър Уинкълвос, подчерта, че основните предимства на новата карта ще бъдат „връщането обратно на нейния притежател на 3% при квалифицирани покупки в криптовалути, налични на платформата, които ще бъдат доставени в реално време и без годишна такса за картата“.

„Картопритежателите могат да имат достъп до ексклузивни оферти с избрани търговци като DoorDash, HelloFresh, Lyft и ShopRunner“, отбеляза още от Gemini.

Междувременно водещата криптовалута биткойн продължава да наваксва загубите от предходната седмица, поскъпвайки във вторник с повече от 30% към нива обратно над 55 000 долара.

Подкрепа за подновеното поскъпване оказва вчерашна информация, че и голямата американска банка JP Morgan Chase се подготвя да стартира инвестиционен фонд в биткойни.

Днешната новина за първата криптокредитна карта на Gemini и Mastercard също допринася за възходящото ценово движение на биткойн, след като в неделя и в началото на търговията в понеделник тя поевтиня към нивото от 47 000 долара.

Leave a Reply

%d bloggers like this: