Как да правим по-добри селфита с iPhone

Смартфонът разполага с лесен трик за всеки потребител

Селфитата са част от ежедневието на мнозина, като не винаги е лесно да се постигне очакваният резултат. Една от причините е начинът на правене на снимката, която става огледална. Така снимката не изглежда естествено и затова много хора не са доволни, защото са виждали друго на екрана. CNET казва как можем да коригираме този проблем.

Нужно е да се активира режимът Mirror Front Camera. Той е наличен в iOS 14 и може да се активира от секцията за настройки на камерата. Така потребителят ще вижда на дисплея точно това, което ще бъде пресъздадено и на снимката. За него ще е много по-лесно да застане по правилния начин и ъгъл, за да постигне желания резултат.

Режимът може да се активира от основното меню с настройки на iPhone в секцията Camera > Composition > Mirror Front Camera. Ако все пак резултатите не ви харесват, може по всяко време да изключите режима от същото меню.

Сред другите съвети са да не се правят селфита на твърде силна светлина или когато светлинният източник е твърде високо или твърде ниско. Също така е добре телефонът да се държи на нивото на очите, но лицето може да бъде завъртяно на различен ъгъл за постигане на по-добър резултат.

Leave a Reply

%d bloggers like this: