Как да „обърнем“ снимки чрез iPhone и iPad

Погрешната ориентация на кадрите може да се коригира лесно

Правенето на снимки със смартфон или таблет вече е част от ежедневието за мнозина. Модерните устройства правят прекрасни снимки, но понякога може сензорите им да се объркат и да направят една снимка вертикална, когато трябва да е хоризонтална и обратното. Също така селфитата понякога са обърнати огледално.

Apple iPhone и iPad разполагат с вградени функции за редактиране на снимки. Чрез тях лесно може да бъде променена тяхната ориентация или да бъдат обърнати огледално, отбелязва How-to Geek. Процедурата работи практически еднакво и при двете устройства.

За целта потребителят трябва да отвори снимката, която иска да редактира. След това трябва да натисне бутона Edit в горния десен ъгъл на екрана. В долната част на дисплея ще се появят нови икони, включително два пресечени в квадрат перпендикуляра със стрелки около тях. Това е функцията Crop за изрязване на снимките.

Натискането на този бутон ще отвори нови възможности. Сред тях са два бутона в горния ляв ъгъл на дисплея. Единият е със своеобразна пресечена пирамида и двупосочна стрелка над нея. Това е бутонът за огледално обръщане на снимката по хоризонтала.

Вторият бутон е квадрат със стрелка. Това е бутонът за завъртане на кадъра на 90 градуса. При повторно натискане, кадърът ще се завърти с още 90 градуса.

Когато снимката е позиционирана според желанията на потребителя, просто се натиска бутонът Done в долния десен ъгъл на дисплея и промените ще бъдат запаметени.

Leave a Reply

%d bloggers like this: