Григор Димитров: Има доста нови неща около мен

Григор Димитров се чувства добре и няма търпение да се завърне на корта. Това се очаква да се случи в началото на другата седмица на турнир от категория АТР 250 в Мелбърн, който ще служи като генерална репетиция преди началото на Откритото първенство на Австралия, което ще започне на 8 февруари.

Най-добрият ни тенисист отговори на въпроси на фенове (сред тях и българи) в онлайн интервю в Инстаграм профила на един от спонсорите си.

„Аз съм от късметлиите, които могат да излизат за няколко часа навън и да тренират. Кортовете са буквално до нас. Много играчи са тук, всичко е наблизо. Винаги е специално да започнем годината в Австралия. Хората са много приятни, дано имаме чудесно лято“, коментира Димитров.

Заедно в Мелбърн с 29-годишният хасковлия е и новата му приятелка Лолита Османова, която дори проведе няколко тренировки с него.

„Всички искат да знаят пикантното. Запознахме се преди време, ще я видите много скоро по телевизията. Тя беше с мен на няколко турнира, ще е хубаво да бъде с мен и да ме подкрепя в тези трудни времена. Има доста нови неща около мен последните месеци, така че се вълнувам. Същото е и с треньора ми, очаквам с нетърпение първият ни турнир заедно“.

Новият наставник на Григор Данте Ботини също е в Мелбърн, но от една седмица е поставен под пълна карантина, след като е бил контактен с човек с коронавирус.

Димитров също така сподели, че преди двубои използва един и същи душ. Относно любимата си храна тенисистът ни за пореден път похвали готварските умения на майка си.

Leave a Reply

%d bloggers like this: