В Италия са против футболната Суперлига

Водещата тема в Италия е новоучредената европейска футболна Суперлига – един не само спортен, социален но и политически от национално и международно естество въпрос. 

От калчото дадоха съгласие да участват Ювентус, Милан и Интер.

На Апенините не са съгласни да има паралелно състезание само за елитни клубове в интерес на техните президенти, финансови инвеститори и телевизионни права. Калчо институциите са против, премиерът Марио Драги е съгласен с тях като каза, че правителството поддържа позициите им така както и тези на ЕС, „за да се запазят националните първенства, ценностните заслуги и функционалното социално значение на футбола”. 

Италианските медии апелират да бъде спряна тази Суперлига, с която определено е свързан президентът на Ювентус Андреа Аниели. 

В тази връзка Gazzetta dello sport цитира шефа на УЕФА Александър Чеферин, за който Аниели е „лъжец” и „змия” , уверявал го до последния момент, че всичко било само на приказки.

Калчо тифозите също протестират. Милан, Юве и Интер искат да участват и в серия А”, но според правилата, които ще бъдат уточнени не само в национален, но и в международен план, няма да имат право.

Leave a Reply

%d bloggers like this: