В Германия искат клубовете от Суперлигата да напуснат първенствата

Германската футболна федерация (ДФБ) призова във вторник 12-те клуба основатели на европейската Суперлига да бъдат изхвърлени от техните домашни първенства и европейските клубни турнири.

Нито един германски клуб не бе сред първоначалната група от отбори, като действащият първенец на Европа Байерн се дистанцира от плановете. 

„Клубовете и техните юношески формации трябва да бъдат от изключени от всички турнири, докато не вземат предвид безбройните им фенове, които са ги направили гиганти в световния футбол, а не мислят само за портфейлите си“, сподели президентът на ДФБ Фриц Келер в свое изявление.

Суперлигата, в която клубовете създадатели имат гарантирани места всяка година без нуждата от квалификация, „е нещо за супер богатите“, каза още Келер.

„Егоистичното поведение на тези 12 клуба няма нищо общо с играта, в която се влюбихме, когато бяхме деца“. Позицията на ДФБ съвпада с тази на УЕФА, чийто президент Александър Чеферин каза в понеделник, че тимовете в Суперлигата няма да получат достъп до нито една надпревара както на клубно, така и на международно първенство, европейско или световно ниво.

Leave a Reply

%d bloggers like this: