Българската песен на „Евровизия“ отличена за най-добър текст

Песента, с която Виктория Георгиева ще представи България на „Евровизия“ 2021, е сред петте участници в конкурса, номинирани за най-добър текст. Growing Up Is Getting Old е парчето, с което младата певица ще се представи в Ротердам, след като миналата година финалът на живо не се проведе заради коронавируса (тогава отново тя беше претендентка от нашата страна, но с друга песен – Tears Getting Sober).

За приза Eurostory Best Lyrics Award гласува отделно международно жури, съставено от писатели, журналисти, издатели и участници в конкурса от предишни години, но публиката също може да даде своя глас на сайта https://eurostory.nl/en/eurostory-award-2021-nominees/.

Песента на Виктория е в конкуренция с „Руска жена“ на Манижа, Zitti e buoni на италианската група „Манескин“, представителят на Холандия Джангу Макрай с Birth of a New Age и известната група „Хувърфоник“, която представлява Белгия с The Wrong Place.

Засега в зрителското допитване (логично, след публикуването на резултатите в руските медии) води Манижа –  таджикската певица, феминистка и ЛГБТ активистка, чието участие на международния песенен конкурс стана обект на протести от страна на най-различни консервативни общности в Русия. 

„Евровизия“ 2021 ще се проведе в Ротердам между 18 и 22 май. Призът за най-добър текст се връчва за пета година, като досега е печелен от украинката Джамала, две френски и една италианска песен.

Leave a Reply

%d bloggers like this: