Wizz air пуска нов маршрут от София до Закинтос

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че добавя нова лятна дестинация от София до Закинтос.

Компанията ще стартира полетите от България до гръцкия остров на 13 юни 2021 г.

Билетите вече са в продажба и тръгват от цена 58.99 лева в едната посока.

Остров Закинтос, наричан още Занте, е третият по големина от Йонийските острови и едно от най-интересните места в Гърция. Красивите му плажове и изобилието от природни чудеса го правят привлекателен за туристи. Сините пещери са разположени в северната част на острова. Наречени са така заради зашеметяващо тюркоазения цвят на водата вътре в тях, която се отразява по скалите. Пещерите са открити през 1897 г. и днес са много популярни.

Островът се слави и с красивите си плажове, покрити с фин, бял, вулканичен пясък. Например, плажът Навагио, наричан още плажът на корабокрушенците, е разположен в близост до китното планинско село Волимес. Това е един от най-красивите и фотографирани плажове в цяла Гърция, където можете да видите останки от истински кораб, претърпял корабокрушение.

Заслужава си да посетите и остров Маратониси, който се намира в средата на залива Лаганас. Не само формата му напомня на костенурка, но той е и едно от местата, където гнездят прочутите големите морски костенурки карета-карета, които днес са застрашен от изчезване вид.

Това е петият летен гръцки маршрут, който добавя Wizz air от столичното летище. Авиокомпанията лети още до Миконос, Санторини, Ханя и Корфу.

Продължаваме да бъдем силно ангажирани с развитието на българската ни мрежа, на местния туризъм и предоставянето на все по-достъпни възможности за пътувания за всички, казва Полина Госк, мениджър „Корпоративни комуникации“ на Wizz air.

Всички полети на авиокомпанията се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz air въведе и редица противоепидемични мерки, които предвиждат всички да са с маски в самолета, а кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици. Изисква се от пътниците да спазват дистанция. Препоръчва се още всички билети и услуги да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване, уверяват от компанията.

Leave a Reply

%d bloggers like this: