Turkish Airlines свързва София със Сейшелите от 23 април

Turkish Airlines възобновява полетите си от София до Република Сейшели, считано от 23 април. Превозвачът ще оперира два полета /с прекачване в Истанбул/ на седмица от столицата ни до слънчевите Сейшелски острови – в понеделник и четвъртък. 

Пътниците на Turkish Airlines могат да се насладят на отлично преживяване на борда на авикомпанията, благодарение на засилените мерки за сигурност и несравнимите услуги, които предлага.

Turkish Airlines продължава да възобновява своите полети до различни точки на света, а пътуващите имат възможност да посетят над 215 вълнуващи дестинации, сред които е и Република Сейшели.

Разположени в Индийския океан, Сейшелите предлагат невероятно туристическо преживяване. Посетителите могат да се докоснат до местната култура и красотата на острова, да се насладят на безкрайните плажни ивици и невероятния и необятен морски свят.

Република Сейшели е разположена на над 100 острова, като три от най-популярните и посещавани са Махе, Пралин и Ла Диг. Една от най-интересните местни туристически забележителности е природният резерват Вале де Май, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и се намира в сърцето на остров Пралин. Там посетителите могат да открият застрашения от изчезване черен папагал и добре познатото палмово дърво Коко де Мер, които са неизменна част от природното разнообразие на Сейшелите.

Островът предлага и редица ежедневни забавления, сред които каране на джет, лодки и каяк, както и гмуркане в кристално чистите води.

Седмичният график на полетите София-Сейшели-София може да бъде открит по-долу.

ПолетДенОтДоОтпътуванеПристигане
TK1030Понеделник, четвъртъкСофияИстанбул21:2522:55
TK748Вторник, петъкИстанбулСейшели01:5511:00
TK749Вторник, петъкСейшелиИстанбул22:0504:45
TK1027Сряда, съботаИстанбулСофия07:4008:50

В резултат на продължителното стриктно прилагане на мерки за безопасност, Сейшелските острови отварят границите си за посетители от целия свят, считано от 25 март 2021 година. Пътуващите могат спокойно да планират почивката си на острова, независимо от своя ваксинационен статус. Въпреки това посетителите все още ще трябва да се придържат към други предпазни мерки, въведени заради пандемията, които включват носене на маски за лице, спазване на физическа дистанция, редовно миене на ръцете. Пътуващите трябва да представят негативен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването, като не подлежат на карантина и нямат наложени ограничения при движение след пристигане на острова. Новината за отварянето на сейшелските граници за туристи бе обявена от министъра на външните работи и туризма Силвестър Радегонде след успешното развитие на кампанията за ваксинация в страната.

Leave a Reply

%d bloggers like this: