Sony werkt aan PlayStation-abonnement die moet concurreren met Xbox Game Pass

De PlayStation-afdeling van Sony is bezig met het ontwikkelen van een nieuw game-abonnement, schrijft Bloomberg vrijdag op basis van interne documenten. Het abonnement heeft de codenaam Spartacus gekregen en moet concurreren met het Xbox Game Pass-abonnement van Microsoft.

Met Spartacus kunnen PlayStation-eigenaren een maandelijks bedrag te betalen voor toegang tot een catalogus van moderne en klassieke games. Dit lijkt op het aanbod van het Xbox Game Pass-abonnement van Microsoft, waarbij abonnees voor een vaste prijs onbeperkt toegang hebben tot een digitale gamecatalogus voor de Xbox-consoles, pc en Android- en iOS-apparaten.

Sony wil met Spartacus elementen uit zijn PlayStation Plus- en PlayStation Now-abonnementen combineren. PlayStation Plus is vereist om de meeste online multiplayergames op de PlayStation 4 en PlayStation 5 te kunnen spelen en biedt maandelijks gratis spellen aan. Bij PlayStation Now kunnen abonnees oudere games spelen.

Volgens documenten die door Bloomberg zijn ingezien, wil Sony de naam PlayStation Plus behouden en PlayStation Now opheffen. Of dat betekent dat het PlayStation Plus-abonnement los van Spartacus komt te staan, is niet duidelijk.

De dienst komt beschikbaar voor de PS4 en PS5. In de documenten staat dat Sony zijn nieuwe game-abonnement komend voorjaar wil uitbrengen. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op het bericht van Bloomberg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *