PSG-jeva operacija Neymar in Mbappe

Eden izmed pogojev mladega Kyliana Mbappeja za nadaljevanje kariere pri francoskem velikanu PSG-ju je nedvomno obkroženost z dobro ekipo in vrhunskimi igralci. Postavlja pa se vprašanje, ali bo Neymarjeva obnovitev pogodbe pripomogla k temu, da bo isto storil tudi mladi Francoz.

Francoski velikan PSG je sredi operacije podaljšanja pogodbe s prvima zvezdnikoma ekipe, Kylianom Mbappejem in Neymarjem.Po poročanju Španske Marce mu je, kot kaže, s slednjim le uspelo skleniti dogovor – Neymar naj bi tako v Parizu ostal vse do leta 2026. To je bil le en izmed velikih ciljev, nedvomno pa bo to imelo pozitiven učinek na klub. Veliko je bilo namreč skeptikov, ki so menili, da se bo Neymarjeva pot v Parizu kaj kmalu zaključila, kajti šlo naj bi za klub, ki nima teže evropskih velikanov – a zadeve se morda le utegnejo spremeniti.

Nogometna javnost pa se sprašuje, kakšen učinek bo imela obnovitev pogodbe na drugega zvezdnika ekipe, mladega Francoza Kyliana Mbappeja. Na Parku princev so prepričani, da bo Neymarjeva odločitev Mbappeju pomagala pri odločitvi o njegovi prihodnosti. Športni direktor kluba Leonardo meni, da bodo kmalu na točki, ko bosta morali obe strani, tako Kylian kot PSG, izbrati svojo pot. V klubu so optimistični, jasno pa je, da Mbappejevi dvomi niso finančne narave.

Eden izmed ključnih Mbappejevih pogojev za nadaljevanje kariere pri Parižanih je bilo to, da je del odlične ekipe in da je obkrožen z najboljšimi igralci, med katere Brazilec Neymar nedvomno spada. Ravno omenjeni tandem bi lahko izpolnil PSG-jeve tako želene sanje o osvojitvi Lige prvakov. Odnos med nogometašema je dober, Mbappe celo meni, da bi bila Neymarjeva odsotnost velika izguba za klub. „Poskušali bomo ostati konkurenčni, ne bomo zavajali. Odvisno bo od Neymarjeve situacije. Brez njega ne bi bilo enako,“ je dejal poleti leta 2019, ko je bila Brazilčeva vrnitev v Barcelono nekako samoumevna.

Poraja pa se vprašanje, ali se Mbappejevi dvomi pojavljajo ravno zaradi Brazilca samega. Bi morda lahko njegova veličina zasenčila njegov napredek oziroma sanje o najboljšem nogometašu na svetu ter osvojitvi zlate žoge? Bi si lahko Kylian, če bi klub postal uspešen v evropskem prostoru, našel sovražnika kar doma? Ironično pa je dejstvo, da se je Neymar ravno zaradi omenjene „skrbi“ leta 2017 preselil iz Barcelone v Pariz. Neymar se je takrat v Barceloni najverjetneje počutil enako, kot se sedaj Mbappe, glavni krivec za omenjeno situacijo pa je bil takrat Lionel Messi.

Omeniti velja še, da Mbappeja že dlje časa povezujejo z madridskim Realom, ta pa bi mu dal nekaj, česar mu PSG ravno zaradi Neymarja ne more. Mbappe bi v Madridu postal sam „projekt“ kluba. Spomnimo: Monaco in Madrid sta bila ravno leta 2017 že skoraj dogovorjena o prestopu mladega Francoza, vendar se je ta takrat – morda med drugim ravno zaradi slavne trojice (Ronaldo, Bale, Benzema) – raje odločil za Pariz. Tokrat so stvari bistveno drugačne, beli balet nujno potrebuje okrepitev v napadu, zdi pa se, da je mladi Francoz kot naročen za to.

„Čutim, da je še prekmalu. V svoji državi igram komaj eno leto. Prihajam iz Pariza … Ne bi želel Francije zapustiti na takšen način. Tukaj bi se rad uveljavil kot vrhunski igralec, Real Madrid pa bo že počakal name,“ je leta 2017 dejal Mbappe.

Leave a Reply

%d bloggers like this: