Pri Bayernu potrdili: brez Lewandowskega proti PSG

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski, ki se je poškodoval na minuli reprezentančni tekmi, bo moral zaradi poškodbe kolena počivati štiri tedne. Zaradi tega ne bo smel igrati na derbiju nemške Bundeslige proti Leipzigu, prav tako pa ne v četrtfinalu Lige prvakov s pariškim PSG, je sporočil njegov klub Bayern.

Robert Lewandowski se je poškodoval na tekmi z Andoro, na kateri je za Poljsko dosegel dva gola. Bayern je v torek sporočil, da je zdravniški pregled v Münchnu pokazal natrgane vezi desnega kolena, okrevanje pa bo trajalo približno štiri tedne.

Zaradi tega bo najboljši nogometaš na svetu v letu 2020 izpustil morda ključno tekmo v sezoni: v soboto namreč čaka Bayern derbi vrha nemške lige z Leipzigom. Poleg tega pa bo aktualni evropski prvak moral igrati brez prvega zvezdnika tudi na tekmah četrtfinala lige prvakov, ko se bosta pomerila lanska finalista Bayern in PSG. Obe tekmi bomo prenašali na Kanalu A in VOYO.

Ogrožen lov na rekord?
Obenem pa bi lahko poškodba preprečila možnost, da bi Lewandowski izboljšal strelski rekord Bundeslige iz sedemdesetih let: Gerd Müller je takrat dosegel 40 golov, Lewandowski jih je do zdaj 35. Po predvideni vrnitvi pa bo imel na voljo samo še tri tekme za lov na ta rekord.

Že zdaj pa je Poljak, ki je bil nazadnje resneje poškodovan februarja lani, ko je moral izpustiti tri tekme, ostal brez še enega rekorda. V tej sezoni je namreč zadel že proti 16 tekmecem v nemški ligi, le proti Leipzigu ne. Vsaj v tej sezoni tako še ne bo mogel postati prvi igralec z zadetki proti vsem ekipam Bundeslige.

Leave a Reply

%d bloggers like this: