Neymar pred tekmo s Cityjem: Zelo sem srečen v Parizu

Čeprav brazilski nogometni virtuoz Neymar še ni podaljšal pogodbe s Parižani in čeprav ga nenehno povezujejo z vrnitvijo v Barcelono, pa je Neymar pred polfinalno tekmo PSG-ja z Manchester Cityjem (prenos v sredo na Kanalu A in VOYO ob 20.30) na novinarski konferenci zatrdil, da se v Parizu odlično počuti. „Zelo sem srečen tu,“ je poudaril Neymar.

„To je sezona, v kateri se v Parizu počutim najsrečnejšega do sedaj (v Pariz se je iz Barcelone preselil poleti 2017). Letos sem srečnejši kot v zadnjih dveh sezonah,“ je priznal Neymar, ki se je s PSG-jem lani uvrstil v zgodovinski finale Lige prvakov, letos pa bo skušal ta uspeh še nadgraditi z osvojitvijo lovorike. „Naredil bom tisto, kar bo najboljše za ves svet,“ je Brazilec še skrivnostno dodal o svoji prihodnosti.

V sredinem polfinalu Lige prvakov, ki si ga bo v Sloveniji moč ogledati le na VOYO in Kanalu A (20.30), se bo Neymar s PSG-jem zoperstavil letos zelo vročemu Manchester Cityju, ki ga vodi trener Pep Guardiola. Manchester City in PSG sta sicer glavna favorita na stavnicah za osvojitev lovorike. Nekateri ta dvoboj označujejo kar za finale pred finalom. „PSG sodi med najboljše ekipe na svetu. Lani smo prišli v finale, tokrat upamo na osvojitev lovorike,“ velikih apetitov zvezdniške pariške zasedbe ne skriva Neymar. Prav slednji bo ob ‘prijatelju’ Mbappeju, ki prav tako (še?) ni podaljšal pogodbe z Parižani, glavna skrb za obrambo Manchester Cityja na sredini tekmi. „Z Mbappejem sva zelo dobra prijatelja. Je izjemen nogometaš in fantastična oseba,“ dobrega odnosa s francoskim napadalcem, ki ga španski mediji vztrajno povezujejo z Realom, ne skriva Neymar. 

PSG je sicer že v četrtfinalu dokazal, da se ne boji močnih nasprotnikov, potem ko je izločil branilca naslova, zasedbo Bayerna. Resda pa je ta nastopil oslabljen, saj je na obeh tekmah manjkal odlični poljski napadalec Robert Lewandowski„Še naprej moramo trdo delati in dobro igrati, da osvojimo lovoriko, ki si jo tako zelo želimo,“ je zaključil Brazilec. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: