Miami ob 13 točkah Dragića zanesljiv proti Clevelandu

Košarkarji Miami Heat so v noči na nedeljo v svoji dvorani brez težav opravili s Cleveland Cavaliers (115:101). V odlični ekipni predstavi, v kateri je kar sedem košarkarjev preseglo mejo desetih točk, sta se z 18 najbolj izkazala Duncan Robinson in Bam Adebayo. Goran Dragić je obračun začel na klopi, v 26 minutah igre pa je prispeval 13 točk, štiri asistence in dva skoka.

Poleg Bama Adebaya in Duncana Robinsona, ki je zadel šest od devetih metov za tri točke, sta bila odlična tudi Trevor Ariza (15 točk, met za tri 4/8) in Jimmy Butler, ki je prav tako dosegel 15 točk, ob tem pa dodal še 11 asistenc in šest skokov. Rezervno enoto vročice je tudi tokrat v svojem slogu vodil Goran Dragić, ki je razigraval soigralce in ob tem poskrbel, da si je lepo napolnil tudi svojo statistiko. 

Slovenski zmaj je tekmo končal s 13 točkami, ob temu iz igre 5/10, za tri 3/6, in štirih asistencah ter dveh skokih. Poleg njega se je s klopi izkazal tudi nedavni prišlek Nemanja Bjelica z 10 točkami, sedmimi skoki in petimi podajami. „Veliko košarkarjev imamo, ki lahko dodajo svoj delež s klopi, zato je moje delo bistveno lažje. Lepo je, ko jim lahko podam in vem, da bodo zadeli,“ je rezervno enoto pohvalil Butler.

Cleveland je vodil zgolj na samem začetku, nato pa je Miami prevzel vajeti igre in svoje prednosti – ta je pred koncem prvega polčasa znašala že 15 točk – ni več izpustil. Veliko o odlični ekipni predstavi pove dejstvo, da je Heat tekmo končal s 35 asistencami (Cleveland jih je imel 25), od tega so jih njegovi košarkarji kar 13 prispevali v prvi četrtini. 

„Vsi imajo jasen namen – da poskrbijo drug za drugega in uživajo v uspehu ostalih. Nadaljevati moramo s takšnim ritmom, izkoristiti moramo naše dobre lastnosti, če bomo to počeli, bodo rezultati prišli,“ je po tekmi povedal trener domačih Erik Spoelstra, ki je z varovanci po šestih zaporednih porazih trenutno v nizu štirih zmag. 

V prvih 24 minutah so domačini za tri metali skoraj polovično (10/21), na odmor pa so odšli s prednostjo 13 točk. Štiri minute pred koncem tretje četrtine se je Cleveland po polaganju Taureana Princa, ki je s klopi dosegel 19 točk, približal na –5, a je Miami odgovoril s petimi zaporednimi točkami, s čimer je svojo prednost vrnil na dvomestne številke. „Imel sem občutek, da je to bila bitka dveh polčasov, v katerih smo pokazali dva različna obraza. A ko igraš proti tako dobri ekipi, moraš biti na najvišjem nivoju vseh 48 minut,“ je poraz Cavaliersov komentiral njihov trener J. B. Bickerstaff

Robinson za zgodovino 
Da bo tokrat še kako vroč, je Robinson potrdil že na samem uvodu, ko je zadel štiri zaporedne trojke. Ostrostrelec Miamija je s svojo tretjo trojko prišel do mejnika 450 uspešnih metov za tri v karieri. Za to je potreboval 138 tekem, s čimer je postal najhitrejši košarkar v zgodovini lige NBA, ki mu je to uspelo. Pred tem si je ta rekord lastil prav Luka Dončić, ki je za 450 trojk potreboval 171 tekem. 

Obenem je Robinson že 14. tekmo zapored vsaj trikrat uspešno vrgel z razdalje. V zgodovini franšize Miami Heat si sicer sam lasti ta rekord, ko je v lanski sezoni vsaj trikrat bil uspešen na 24 tekmah zapovrstjo. „Duncan je zelo odporen. Lahko zdrži pritisk, ko mu ne gre. Ostane na svojih tirnicah in sledi procesu. Ko mu ne gre, vedno poskrbi, da v telovadnici še bolj gara. Vsi v ekipi mu privoščimo uspeh. Neverjetno je, kako nam lahko pomaga v napadu,“ je svojega varovanca pohvalil Spoelstra.

Leave a Reply

%d bloggers like this: