LG спира производството на смартфони

Южнокорейската компания LG заяви, че спира производството на смартфони, за да се съсредоточи върху други области, включително производството на електрически превозни средства и инвестиции в нови бизнес решения, се казва в изявление на компанията.„Стратегическото решение на LG да излезе от невероятно конкурентния сектор на мобилните телефони ще позволи на компанията да съсредоточи ресурсите си върху области на растеж като създаването на компоненти за електрически превозни средства, устройства за интелигентен дом, роботика, изкуствен интелект и бизнес решения, както и нови платформи за услуги”, се казва в изявление на компанията.

LG добави, че настоящата складова наличност с мобилни устройства все още ще бъде на разположение за продажба, докато сервизната поддръжка и актуализациите на софтуера ще продължат за период от време, който ще варира в зависимост от региона.

„Продължавайки напред, LG ще продължи да използва своя мобилен опит и да развива свързаните с мобилността технологии като 6G, за да спомогне за по-нататъшно укрепване на конкурентоспособността в други бизнес области. Основните технологии, разработени през двете десетилетия на мобилните бизнес операции на LG, също ще бъдат запазени и приложени за съществуващи и бъдещи продукти“, посочиха още от компанията.

Някога LG беше един от най-продаваните производители на смартфони в САЩ и беше един от първите, които приеха операционната система Android на Google.

Смартфоните представляваха около 8% от продажбите на компанията през миналата година. Но продажбите на смартфони бяха слаби и този сегментът на бизнеса на LG отчиташе загуби от близо шест години.

След днешното решение за оттегляне от бизнеса с мобилни телефони акциите на LG поевтиняха на в края на търговията на южнокорейската борса с 2,52%.

Leave a Reply

%d bloggers like this: