Instagram споделя 79% от личните ви данни

Според проучване на pCloud, Instagram е най-инвазивното приложение, използвано ежедневно. Това приложение на компанията Facebook, според изследването, споделя невероятните 79% от личната информация на потребителите с други компании, включително информация за покупки, лична информация и история на сърфиране.

Той също Instagram използва 86% от данните, за да показва на потребителите подходящи реклами от името на други и да продава повече продукти.

Като положителен пример, изследването на PCloud дава Signal, Clubhouse и Netflix, които не споделят тези данни с трети страни или просто не ги използват за маркетинг.

PCloud изследва данните въз основа на новата политика за поверителност в Apple App Store. „Не е чудно, че във вашата емисия има толкова много популяризирано съдържание. „С повече от милиард активни потребители на месец е тревожно, че Instagram е център за споделяне на толкова много потребителски данни, а потребителите дори не са запознати с това“, се казва в публикация в блога на pCloud.

Leave a Reply

%d bloggers like this: