Czech Airlines konkurssiin

Suomalaiskuluttajien, joilla on saatavia lentoyhtiöltä, on esitettävä vaatimuksensa konkurssipesälle.

Tshekkiläinen lentoyhtiö Czech Airlines on asetettu konkurssiin. Ulkomaisten velkojien eli esimerkiksi suomalaiskuluttajien, joilla on saatavia lentoyhtiöltä, tulee esittää vaatimuksensa konkurssipesälle viimeistään 10.5.2021 mennessä, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Jos olet maksanut käyttämättä jääneet lentolippusi alun perin luottokortilla, voit kääntyä konkurssipesän sijaan luottoyhtiösi puoleen rahojen takaisin saamiseksi. Luottokortilla maksettaessa luottoyhtiö on konkurssitilanteessa velvollinen palauttamaan maksun kuluttajalle.

Monilla luotonantajilla ja pankeilla on verkkosivuillaan lomake maksunpalautuksen hakemista varten ja se voi löytyä esimerkiksi ”korttireklamaatio”-sanalla.

Jos olet maksanut lentolipun pankkikortilla, käänny pankkisi puoleen. Useiden pankkien sopimusehtojen mukaan vastaavia maksunpalautusperiaatteita noudatetaan myös niin sanotuissa pankkikorttimaksuissa.

Jos et voi saada maksunpalautusta kortin myöntäjältä, täytyy vaatimus saatavista osoittaa konkurssipesälle. Vaatimukset konkurssipesälle on tehtävä tshekin kielellä 10. toukokuuta mennessä.

Vuonna 1923 perustettu Czech Airlines on maailman viidenneksi vanhin lehtoyhtiö. Konkurssipesän velkojia on 266 sekä 230 000 ennen konkurssia lentonsa maksanutta matkustajaa.

Leave a Reply

%d bloggers like this: