Apple отлага сканирането на снимки за по-късен етап

Решението на компанията отново предизвика недоволство

Apple обяви, че ще отложи въвеждането на спорната технология за сканиране на снимките на потребителите в iCloud. Функцията трябваше да проверява дали снимките, които се качват в iCloud, не съдържат насилие над деца. Технологията обаче предизвика доста критики и в крайна сметка компанията реши да я отложи.

Apple аргументира решението си именно с реакциите на клиенти, организации, учени „и други“. Затова компанията отлага пускането на технологията, което трябваше да стане заедно с iOS 15.

Сега Apple планира да отложи разработката с няколко месеца докато внесе промени и подобрения в нея. Тя не дава подробности какво планира да направи, но потвърждава, че не се отказва от технологията и ще я пусне след като я подобри.

Решението на Apple е продиктувано от недоволството на множество хора и организации. Това обаче не се промени и след като компанията отложи пускането на технологията.

Британската организция NSPCC обяви, че отлагането на функцията е „изключително разочароващо“. Така компанията успя да разгневи и двете страни на дебата заради неуспешната си кампания за представяне и обяснение на технологията.

Leave a Reply

%d bloggers like this: