Шефът на Toshiba подава оставка

Очаква се изпълнителният директор на японския мултинационален конгломерат Toshiba Нобуаки Куруматани да се оттегли от задълженията си на фона на спад в доверието в неговите лидерски способности, съобщи във вторник финансовата агенция Nikkei.

Според информацията оставката ще бъде обявена в сряда, 14-ти април, по време на заседание на борда на Toshiba. Смята се, че председателят на компанията Сатоши Цунавака ще бъде наследникът на Куруматани.

Предполага се, че комисията по номинации на Toshiba настоява за този ход, тъй като се появиха твърдения за сблъсъците на Куруматани с акционерите, както и информация, че повече от половината висши мениджъри в компанията изразяват липса на доверие в главния изпълнителен директор.

Новината идва след информация, че глобалната компания за дялово участие CVC Capital Partners иска да придобие Toshiba, като сделката е на стойност от близо 20,8 милиарда долара или 2,3 трилиона японски йени. Японската компания заяви, че предложението ще бъде разгледано след допълнителни разяснения.

Leave a Reply

%d bloggers like this: