Хуберт Хуркач спечели турнира в Маями

Хуберт Хуркач е шампион на турнира в Маями, след като във финалния двубой укроти устрема на 19-годишния Яник Синер и след 7-6(4), 6-4 стигна до най-големия успех в кариерата си. 

Световният №37 се превърна в първия тенисист от Полша с титла от Мастърс 1000 сериите, след като успя да доминира над италианеца в големи периоди от срещата и да бъде много успешен на ретур. Това доведе до общо четири пробива от 11 възможности, което бе напълно достатъчно за успехa в два сета в петия „най-млад“ финал в историята на турнира в Маями.

Тийнейджърът бе перфектен при реализирането на шансовете си за пробив с 3 от 3, но проблемите му на сервис бяха ключови за крайния резултат. Синер спечели едва 55% от точките на първи сервис и въпреки че на втори бе по-стабилен, не успяваше да спечели достатъчен брой лесни точки. Очаквано той имаше леко предимство в дългите разигравания над 5 удара, при които спечели 6 повече спрямо съперника, но те бяха прекалено малко на фона на кратките, при които Хуркач взе 39 спрямо 26 на загубилия двубоя за трофея.

Така полякът продължи изключителната си серия във Флорида, където от началото на годината има 10 поредни победи след титлата в Делрей Бийч в първата седмица на сезона. Той остава и перфектен в АТР финали с 3 спечелени. През изминалите две седмици Хуркач категорично демонстрира, че е достоен шампион като отстрани последователно тенисисти като Денис Шаповалов, Милош Раонич, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов. Успехът в Маями му гарантира и дебют в топ 20 като в понеделник ще бъде под №16. За Синер пък първият финал на това ниво ще доведе до скок до №21 в ранглистата.

Leave a Reply

%d bloggers like this: