Фийон Майе спечели преследването в Нове Место

Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон Нове Место (Чехия).

Фийон Майе завърши за 28:46.7 минути, за да запише третата си победа за сезона и общо шеста в кариерата си. Той стартира първи, след като в четвъртък триумфира в спринта, и успя да запази лидерската си позиция, като направи само два пропуска в четирите стрелби.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) завърши втори на 8.0 секунди също с 18 от 20 свалени мишени при стрелбата.

Емилиен Жаклен (Франция) се нареди трети на 14.6 секунди с един пропуск, а четвърти остана Стурла Холм Легрейд (Норвегия) на 18.1 секунди с два грешки при стрелбата.

Българинът Антон Синапов, който стартира 44-и, в крайна сметка завърши на 40-о място на 3:33.6 минути с три пропуска, с което взе първа точка в кампанията.  

Носителят на Кристалния глобус за последните два сезона Йоханес Тингес Бьо  остана на върха в общото класиране за Световната купа с 1011 точки. Легрейд е втори с 986 точки, а Фийон Майе е трети с 872 точки. Владимир Илиев е 49-и с 86 точки, Димитър Герджиков е 94-и с 2 точки, а Синапов е 96-и с 1.

Leave a Reply

%d bloggers like this: