Самолет на Air France кацна аварийно на Летище София заради буйстващ пътник

Самолет на Air France е приземен извънредно на Летище София тази нощ.

Индиец беше арестуван на летище София, след извънредно кацане на самолет на Air France, летящ от Париж за Делхи. Мъжът се опитал да нахлуе в пилотската кабина, но бил обезвреден.

Пътникът е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската авиокомпания Air France е кацнал извънредно на летище София. Там служители на „Гранична полиция“ са задържали индийския гражданин. Изясняват се мотивите за поведението му.

Още от началото на полета индиецът се е държал агресивно. Той се е карал с другите пътници в самолета и е нападнал човек от екипажа. Това обясни градският прокурор на София Илияна Кирилова: 

„Същият се е държал арогантно, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по врата на командира на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне на летище София. До настоящия момент са разпитани свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на Индийското посолство. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа“.

Към момента следователи изясняват причините за поведението на индийския гражданин. Ивайло Ангелов от Националната следствена служба каза, че нито може да потвърди, нито да отхвърли категорично версията тероризъм: 

„Не се държи много адекватно в мястото за задържане. Разговорите, които сме провеждали с него, водят до извод, че разбира за какво става въпрос“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: