Руският GAZelle NN идва официално у нас

Лекотоварният модел ще стартира у нас от 29 990 лв. без ДДС, а задвижването му е поверено на един печално известен двигател.

В края на този месец се очаква доставката на първите лекотоварни руски автомобили, които ще бъдат официално представени у нас. На фона на гигантската световна криза с чипове, която буквално спира производството и доставките повсеместно, руснаците нямат подобни драми. От завода на GAZelle обещават бързо изпълнение на поръчките, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Тъй като първоначалният замисъл на модела е да се справя с тежките условия в Русия, би следвало да се очаква той да е издръжлив и надежден. Към това GAZ са добавили някои модерни технологии и функции на комфорт.

Задвижването е поверено на двигател на Volkswagen, но с много печална слава. Това е 2,0-литровият TDI с кодово обозначение ЕА 189. Започнатите веднага ще направят връзката, а тя е следната: това е двигателят, който задейства тази верижна реакция, която е в основата на кардиналната промяна на автомобилната индустрия днес. Накратко: това е двигателят в основата на „Дизелгейт”. Разбира се той е преминал всички необходими процеси, за даотговаря на стандарта Euro 6D. Мощността му е 136 к.с., а въртящият момент 340 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична.

GAZelle NN не е само нова лекотоварна моделна гама – тя ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили.

Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС. В списъка на допълнителното оборудване са включени климатик, ел. странични стъкла, въздушна възлгавница за пасажерите до водача, круиз контрол, аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, LED Matrix предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.

Leave a Reply

%d bloggers like this: