От утре Bulgaria air възстановява полетите си до Израел

От 25 март, с облекчаването на изискванията за пътуване от и до Израел, Bulgaria air възстановява редовните си полети между София и Тел Авив.

Те са планирани два пъти седмично – всеки четвъртък и неделя, а билети за тях могат да бъдат резервирани онлайн през уебсайта на авиокомпанията, чрез Центъра за обслужване на клиенти, през офисите в страната и през туроператорската мрежа.

Националният авиопревозвач съветва при предприемане на пътуване всеки да се осведоми за актуалните изисквания за влизане в крайната дестинация, както и тези за преминаваме през трансферен пункт, ако има такъв.

Съгласно последните разпоредби за влизане в Израел, всички лица, на които е разрешено влизането в страната, както и израелските граждани е необходимо да предоставят отрицателен PCR тест, извършен 72 часа преди заминаването. Пристигащите от България в Израел подлежат и на 14-дневна карантина. Изключение от изискванията се предвижда за пътници притежаващи израелски ваксинационен паспорт или сертификат за прекаран Covid-19 (издаден в Израел).

По отношение на предоставянето на отрицателен PCR тест, пътниците на Bulgaria air вече могат да се възползват от възможността да направят своя PCR или антигенен тест на място на летище София. На Терминал 2 на софийското летище наземият оператор Суиспорт е организирал сертифицирана лаборатория, която работи всеки ден от 03:00 до 23:00 часа. От 25 март включително услугите в нея се надграждат и резултатите от направените PCR тестове между 03:00 и 18 часа ще излизат в рамките на 2 часа, а от антигенни тестове – за около 20 минути. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: