Нов скандал с македонския представител на „Евровизия“

Комисия ще решава съдбата на Васил Гарванлиев

След признанието, че има български паспорт и се гордее с българския си произход, представителят на Република Северна Македония на певческия конкурс „Евровизия“ Васил Гарванлиев продължава със скандалите, пише скопското опозиционно издание „Република“.

В социалните мрежи се появи снимка, на която той позира усмихнат с представителката на Албания за предстоящия конкурс „Евровизия“. Двамата са прекръстили ръцете си, символизирайки двуглав орел.

Този поздрав се използва от албанците, които по този начин манифестират желанието си за създаване на Велика Албания, обяснява „Република“.

Днес бе съобщено, че Обществената медийна организация в Македония сформира комисия, която ще реши какво ще се случи с тазгодишния представител на Северна Македония на конкурса „Евровизия“ Васил Гарванлиев, пише „Република“.

Обществената служба казва, че членовете на вътрешната комисия анализират от всички аспекти ситуацията около скандала с македонския изпълнител и тези дни ще бъде взето окончателно решение.

„MRT създаде вътрешна комисия, която разглежда и анализира всички аспекти, произтичащи от обществените реакции, свързани с „Евровизия“. Общественият оператор също ще вземе предвид задълженията, отбелязани в лиценза за участие, както и задълженията, произтичащи от членството в Европейската мрежа за радиоразпръскване – EBU, където MRT е неразделна част от асоциацията за обществена услуга в Европейския съюз. Скоро обществеността ще бъде допълнително информирана за окончателното решение на MRT“, казва Мери Попова, ръководител на македонската делегация на „Евровизия“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: