Крихмайер и Гут-Бехрами с купите в Супер-Г

Световните шампиони Винсънт Крихмайер (Австрия) и Лара Гут-Бехмари (Швейцария) спечелиха малките кристални глобуси в супергигантския слалом съответно при мъжете и жените, след като последните стартове за сезона в швейцарския зимен център Ленцерхайде днес бяха отменени заради гъста мъгла и снеговалеж.

Първоначално стартовете бяха отложени с повече от час, а след това организаторите решиха, че те не може да се проведат поради липса на добра видимост.

Това са поредните отменени състезания от финалите на Световната купа, след като вчера лошото време не позволи да се състоят спусканията при мъжете и жените.

„Изглежда, че сме на грешното място в неподходящо време“, каза директорът на състезанието Маркус Валднер.

29-годишният Винсънт Крихмайер, който взе златото в спускането и в супергигантския слалом на шампионата на планетата в Кортина д’Ампецо през февруари, спечели малкия кристален глобус с 401 точки, следван от Марко Одермат (Швейцария) с 318 точки и Матиас Майер (Австрия) с 276 точки.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами, световна шампионка в супергигантския слалом и в гигантския слалом от Кортина, предсрочно си беше осигурила трофея. Тя има 525 точки на върха в подреждането, а втората Федерика Бриньоне от Италия е с 323 точки. На трета позиция завърши Корине Зутер (Швейцария) с 310 точки.

Фойц и Годжа с глобусите в спускането, отмениха последните стартове

Беат Фойц и София Годжа спечелиха малките световни купи в спускането, съответно при мъжете и жените, след като последните стартове за сезона в Ленцерхайде, Швейцария, бяха отменени заради силен снеговалеж.

Фойц печели малкия кристален глобус в спускането при мъжете за четвърта поредна година, а Годжа триумфира при жените, макар че не е участвала в състезание от януари заради контузия.

Последните спускания при мъжете и жените от Световната купа в Ленцерхайде бяха насрочени за днес, но обилният снеговалеж попречи на състезателите да направят задължителната тренировка на трасето преди официалното състезание.

Така в класиреното при мъжете в дисциплината спускане Беат Фойц печели с 486 точки, следван от Матиас Майер от Австрия с 418, Доминик Парис от Италия с 338 точки и др.

При жените италианката София Годжа триумфира с 480 точки, следвана от Корине Зутер от Швейцария с 410, Лара Гут-Бехрами от Швейцария с 383 точки и др.

В генералното класиране при мъжете води Алекси Пентюро, а при жените начело е Петра Влъхова.

Сезонът в алпийските ски завършва със слалома при мъжете в неделя.

Leave a Reply

%d bloggers like this: