Концесионерът на Летище София: Представят се неверни твърдения в опит да се навреди на нашата репутация

Като бъдещ концесионер на Летище София консорциумът SOF Connect твърдо потвърждава своя ангажимент за подобряване и развитие на Летище София като ключов принос за българската икономика и нейното възстановяване, както и това, че ще работи с всички отговорни заинтересовани страни за постигането на тази цел, заявяват от компанията.

„Многократно се представят неверни твърдения в опит да се навреди на нашата репутация и на репутацията на партньорите в консорциума, които са международно признати икономически и индустриални оператори в Европа. Това е ясен отрицателен сигнал за всеки уважаван инвеститор, който разглежда България като инвестиционна дестинация. Имайки предвид тези непрестанни атаки, ние сме принудени да реагираме на това, което за съжаление сме убедени, че е провокация, която не отговаря на фактите или на  нашата репутация. Проучваме и юридическите възможности за противодействие на тези неверни твърдения“, посочват от компанията в съобщение до медите.

От компанията отбелязват, че са признат инвеститор в публични инфраструктурни активи в световен мащаб, управляват инфраструктурни активи на стойност над 70 милиарда евро и са инвестирали в 90 обществени инфраструктурни проекта в световен мащаб, между които например летище LaGuardia в Ню Йорк. Ние инвестираме в дългосрочен план (с повече от 25-годишен срок) и нашите инвеститори са застрахователни компании, пенсионни фондове и банки за развитие като Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската инвестиционна банка, се посочва още в съобщението.

 SOF Connect е потвърдил ангажимента си към концесията и ще привлече в България повече от 900 милиона лева дългосрочна инвестиция веднага, въпреки кризата, предизвикана от COVID-19.

Leave a Reply

%d bloggers like this: