Затвор за треньора на Динамо (Загреб) преди мача с Тотнъм

Върховният съд на Хърватия потвърди в понеделник ефективната присъда лишаване от свобода за старши треньора на Динамо (Загреб) Зоран Мамич за измама. Присъдата идва два дни преди сблъсъка с Тотнъм от турнира Лига Европа, обяви държавната телевизия на страната (HRT).

Братът на Мамич – Здравко, бивш изпълнителен директор на Динамо и в момента намиращ се на свобода в съседна Босна и Херцеговина, също получи потвърждение за присъдата си от съда, както това се случи и с бившия данъчен служител Милан Пернар.

„Върховният съд на страната потвърди присъдата на Общинския съд в Осиек, осъждайки Здравко Мамич на шест години и половина затвор за присвояване на 116 милиона куни (18,26 милиона долара) от футболен клуб Динамо“, се казва в изявлението на съда, публикувано на сайта на HRT.

„Наказанието на Зоран Мамич е намалено на четири години и осем месеца от четири години и 11 месеца, докато Милан Пернар е с намалена санкция на три години и два месеца от четири години и два месеца“.

Тримата бяха обвинени в укриване на данъци на стойност 12,2 милиона куни (1,9 милиона долара) и за източване на 116 милиона куни от трансфери на играчи от Динамо.

Хърватските шампиони приемат у дома водения от Жозе Моуриньо английски Тотнъм във втори осминафинал в турнира Лига Европа. Преди седмица двата отбора завършиха при резултат 2:0 за англичаните.

Leave a Reply

%d bloggers like this: