Единственият българин в MLS се контузи тежко

Нападателят на „Чикаго Файър“ Станислав Иванов получи тежка контузия още преди да е направил официален дебют за отбора. Бившият футболист на „Левски“ е разкъсал медиален менискус по време на тренировка и е претърпял артроскопия. От клуба обявиха, че 21-годишният българин ще се възстановява около 4 месеца, т.е. до края на юли.

Това означава, че Иванов ще пропусне почти половината от първия си сезон в Мейджър лийг сокър (MLS). „Чикаго Файър“ ще стартира на 18 април срещу „Ню Инглънд Революшън“.

„Операцията мина успешно и веднага започвам рехабилитация. Една седмица ще съм с патерици, но това е част от живота. Много ме е яд, тъй като първо се контузих сам, след което се очакваше да отсъствам три седмици, а днес се събуждам след интервенцията и ми казват четири месеца. Това ме натъжи, но съм мотивиран да се възстановя възможно най-бързо. Получих травмата преди десет дни на тренировка. Тогава обърнах сам коляното си. Това стана точно преди първата ни проверка за сезона срещу „Ню Йорк Сити“, в която се очакваше да стартирам от първата минута като ляво крило. Почивах няколко дни, след което поднових занимания, но лекарите ми казаха, че трябва да се оперирам, тъй като имам скъсан менискус. Но при операцията станало ясно, че е по-сложно и ще трябва да се възстановявам по-дълго. Надявам се скоро да помогна на съотборниците ми и да мога да играя“, заяви Иванов пред „Спортал“.

Той тренира с „Чикаго Файър“ от края на януари, след като „Левски“ го продаде за 300 000 евро. Станислав Иванов е единственият българин в момента в MLS.

Leave a Reply

%d bloggers like this: