Дългогодишният директор на бургаското летище представя книгата си „Follow me…”

Дългогодишният директор на бургаското летище Калин Барзов представя книгата си  „Follow me…”. Там той представя своята отдаденост към авиацията в продължение на четири десетилетия. Барзов има принос в развитието на летищата в София и Бургас.

Снимки и страници показват и задграничната работа на автора през годините. 

„Проследявам периода от 1968-ма година, когато като студент по арабски език в Тунис, започнах работа в представителството на „Балкан“. Бях момче за всичко в началото. Оттам се влюбих в авиацията, заминах представител в Дамаск“, разказа Барзов пред БНР.

Следват многобройни контакти, маркетингова дейност по въздушния трафик в Близкия Изток, Западна Африка. Авторът припомня и времето, в което Балкан е сложена в черния списък без право на полети до САЩ. Той  посочва, че България и досега не разполага с кадрови, пазарен и финансов ресурс да лети до САЩ.

Според председателя на Българските авиокомпании Светослав Станулов, изданието е интересно за тези, които са най-близо до полетите.

„За нас, хората от авиацията, много сериозно впечатление направи това, което Калин Барзов успя да постигне в развитието на Летище Бургас през 90-те години. Музеят на авиацията е изключително негово дело и заслуга“, допълва Станулов. 

Калин Барзов е носител на отличието „Ключът от кулата“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: