Договорите на 10 от Левски изтичат

Десет от играчите на Левски са с изтичащи договори през лятото, но на този етап няма индикации да се водят преговори за удължаването им.

Ако в близките седмици не се предприемат стъпки по разрешаването на тези казуси, то Левски може да се наложи да търси почти цял нов отбор през лятото.

С изтичащи договори са близнаците Радослав и Борислав Цоневи, които все още не са напълно готови за игра след тежки травми и операции. За тях обаче собственикът Наско Сираков заяви, че има устна договорка за продължаване на договорите.

Не е ясна обаче каква е ситуацията с капитана Мартин Райнов, както и други двама от по-опитните играчи – Николай Михайлов и Валери Божинов, които рядко получават шанс за изява.

В списъка на играчите с изтичащи договори са още титулярният вратар Звонимир Микулич, както Ребин Сулака, Драган Михайлович, Матео Стаматов и играещият под наем в тима Стивън Петков.

Едва ли „сините“ ще направят опит да задържат всички играчи от списъка, но освен близнаците Цоневи, хора като Мартин Райнов, Звонимир Микулич и Ребин Сулака на този етап имат основна роля в състава.

При всички положения на „Герена“ ще има няколко нови през лятото, като на този етап се спрягат имената на двама крайни бранители.

Едното е на сърбинът Милош Цветкович, който прекара два сезона в Левски и записа 69 мача за клуба. Десният краен бранител също така добре се познава с треньора Славиша Стоянович.

Друго възможно попълнение е Александър Василев от Берое, който играе на позицията ляв краен бранител, където Левски изпитваше доста сериозни проблеми през целия сезон.

„Cините“ вече са осъществили контакт със защитника и ще направят пореден опит да го привлекат на „Герена“, а той не иска да подпише нов договор с Берое. Столичани следят ситуацията и с Крум Стоянов, ако не успеят да се разберат с неговия съотборник.

Освен това от Стара Загора се очаква да си тръгне и Иван Минчев. Неговият договор също изтича и той също е получил предложение да подсили Левски.

Leave a Reply

%d bloggers like this: