Дилиън Уайт взе реванш от Александър Поветкин

Дилиън Уайт спечели чрез TKO в четвъртия рунд срещу бившия световен шампион Александър Поветкин във втория двубой помежду им в рамките на по-малко от година. Така британецът взе реванш за загубата си от легендарния руснак на 22 август 2020 г., когато беше буквално приспан в петия рунд.

Тази вечер Уайт видимо бе по-добрият боксьор и още в началото на срещата разклати опонента си след серия от не толкова чисти, но много мощни удари. Двамата направиха добри първи три рунда, които бяха изпълнени с динамика и опити за тежки удари от страна и на двамата боксьори. Британецът обаче имаше предимство в нанесените удари преди четвъртия рунд, в който дойде развръзката в срещата. Уайт нанесе две точни попадения в главата на руснака, което видимо го разклати и реферът Виктор Уоклин реши да прекрати двубоя, за да запази здравето на Поветкин. Така британецът спечели междинната титла в тежка категория на Световния боксов съвет, която на този етап няма да му донесе особени дивиденти с оглед на очакваните с нетърпение от всички фенове на бокса по света минимум два мегасблъсъка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, където ще бъдат заложени всички пояси.

 Това бе едва трета загуба в знаменателната кариера на 41-годишния Поветкин. До този момент единствените, които са имали късмета да се поздравят с успех срещу него, са Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Дилиън Уайт на свой ред също има една загуба от Антъни Джошуа, която бе единствен за него преди първия му сблъсък с Поветкин миналата година. Победата тази нощ бе под №28 за 32-годишния британски боксьор.

Leave a Reply

%d bloggers like this: