Двама българи в класическия стил ще се борят за олимпийски квоти

Двама национали в класическия стил ще се борят на полуфиналите на олимпийските квалификации в Будапеща. Айк Мнацаканян (77 кг) и Кирил Милов (97) стигнаха до директни схватки за квоти на категориите си за Токио 2020, а други четирима ще имат възможността да спечелят бронзови медали.

Схемата на Мнацаканян предложи изключително любопитна схватка още на старта. Българският национал при 77-килограмовите започна срещу Фатих Ченгиз в квалификациите и губеше с 0:4 до последните секунди, когато събори турчина извън ринга и изравни. Така той спечели с последна техническа точка.

В последствие Мнацаканян тушира Ярослав Филчаков (Украйна) и надви с категоричното 11:0 Матиас Липасти (Финландия), за да стигне до полуфиналите. Там той ще срещне световния шампион от 2018 и европейски от 2014 Александър Чехиркин (Русия).

Милов бе повече от категоричен в схемата при 97-килограмовите, след като загуби само една техническа точка до полуфинала. Българският национал надви Маркус Рагингер (Австрия) с 9:0 и Алекс Соке (Унгария) с 3:1, а в битката за квота за Токио ще срещне Артур Омаров (Чехия).

Полуфиналите започват тази вечер в 19.00 часа българско време.

Трима българи отпаднаха на четвъртфиналите и ще чакат своите съперници за участие в репешажите за бронзови медали. Иво Ангелов (60 кг) загуби с 1:4 срещу Ерик Торба (Унгария), Дейвид Димитров (67 кг) отстъпи на Балинт Корпаши (Унгария) с 2:6 и Радослав Георгиев (130) отпадна с 0:8 срещу двукратния световен шампион и бронзов медалист от Рио – Сегей Семьонов (Русия).

Даниел Александров (87) загуби на осминафиналите срещу Ислам Абасов (Азербайджам) с 1:5, но неговият съперник преодоля следващите два кръга и ще се бори за квота довечера. Ако успее, той ще изтегли българина на репешаж.

Leave a Reply

%d bloggers like this: