Григор Димитров: Щастлив съм, че загубих рано в Маями

Тенисистът ще направи днес втори опит да изиграе мача срещу Щруф в Монте Карло

Българският топтенисист не е разочарован от слабото си представяне на първия за годината „Мастърс“ турнир – в Маями (САЩ) миналия месец. Дори напротив, 29-годишният хасковлия твърди, че е извлякъл позитиви от загубата си в I кръг срещу Камерън Нори (Вбр) с 5:7, 5:7 преди почти три седмици.

„Ако трябва да съм напълно честен, съм щастлив, че загубих рано. Това ми даде време да почина, да се прибера вкъщи тук, да обмисля сезона досега – сподели световният №17 в навечерието на „Мастърс“ в Монте Карло, където живее. – Бях далеч от дома в продължение на три месеца, така че беше приятно да се прибера, да почина, да видя в какво състояние съм. Да започна малко по малко да играя на клей. Гледам напред. Според мен не трябва да задълбаваш в подобни моменти, случва се. Отдавна не бях губил в първи кръг. Това е положението, случи се. Но в същото време ми даде време за други неща, които мога да направя и върху които мога да работя.“

Турнирът в Княжеството е първият на клей корт, в който Григор ще работи с новия си личен треньор Данте Ботини. Съвместната дейност с аржентинеца от началото на 2021 г. донесе на българина 8 победи и 4 загуби в общо четири турнира на твърда настилка.

„През годините изградих собствен стил и нямам търпение за тези малки детайли, които могат да направят голяма разлика – посочи Димитров. – Данте е много интересен човек и говорим много, което ми помага. Особено по време на тренировки… Някои играчи не обичат да говорят много по време на тренировка, но аз приемам за добър знак, че винаги има диалог, че намираме неща, за които да говорим, по които да работим.“

Българинът изрази съжаление, че заради противоепидемичните мерки „Мастърс“ в Монте Карло ще се играе без публика. Но същевременно благодари на организаторите, че надпреварата въобще ще се проведе.

„Странно е, условията са много странни за всички. Щеше да е хубаво да видим фенове, обикновено тук те са много. Но лично аз съм много признателен, че отново можем да се състезаваме. Знам, че не е лесно за никого – за всички спонсори, които направиха турнира възможен… Тук сме, правим го. И въпреки условията ще можем да се състезаваме на един от любимите ми турнири. Като изключим липсата на фенове, всичко друго тук е чудесно“, сподели нашият.

Препъникамък пред домакините обаче се оказа лошото време в Южна Франция през последното денонощие, което попречи на нормалното изиграване на мачовете от първия ден в основната схема в понеделник. Сред засегнатите беше и самият №14 в схемата Григор Димитров, чийто двубой срещу Ян-Ленард Щруф (Гер) първоначално беше преместен на друг корт, а впоследствие беше отложен с 24 часа и трябва да се състои днес.

Ако времето позволява, българинът и германецът ще излязат на второто по големина игрище „Корт дьо Пренс“ около 15:00 ч. наше време. Срещата ще бъде излъчвана пряко по платения ТВ канал „Макс спорт 1“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: