Германия планира отрицателен Covid тест за всички пристигащи със самолет в страната

Германските власти планират да затегне протовиепидемичните мерки за пристигащите в страната, като въведе изискване за всички пътници на авиокомпаниите, които влизат в страната, да предоставят отрицателен резултат от теста за коронавирус преди отпътуване, съобщи в четвъртък всекидневникът Bild, позовавайки се на правителствени източници.

Засега само пътници от страни или региони с висок процент на коронавирусна инфекция трябва да предоставят отрицателен резултат от теста за коронавирус.

Подобно затягане на мерките вероятно се дължи на нарастващата загриженост от увеличаване на пътувания през предстоящите Великденски празници, след като авиокомпаниите добавиха стотици полети до испанския остров Майорка, където степента на заразяване е под прага, при който се изискват отрицателни Covid тестове след завръщане на пътниците в Германия.

Това ще представлява първият път, когато Германия въвежда задължителни отрицателни тестове за Covid-19 от всички входящи по въздух в страната пътници, тъй като досега само тези, които идваха от определени рискови зони, трябваше да се карантинират и/или да имат отрицателен тест, преди да влязат в страната.

Leave a Reply

%d bloggers like this: