Бронзов медал за България на ЕП по таекуондо

Илина Иванова донесе първия медал за България на европейското първенство по таекуондо, олимпийска версия, което се проежда в София. Българката  спечели бронз в категория 53 килограма като в полуфиналите отстъпи пред рускинята Татяна Милина. Въпреки доброто начало на Иванова, рускинята успя да обърне срещата и да се поздрави с убедителна победа .

Божидар Аврамов стигна до четвъртфиналите в категория 63 килограма, където не успя да преодолее  световният шампион за младежи и европейски вицешампион Хакан Реджбер (Турция) и завърши на 5-то място в своята категория.

В категория 68 килограма една от най-големите ни надежди за отличие Владимир Далаклиев с загуби още в първата си среща. Бронзовият медалист от световното първенство в Корея не можа да се противопостави на поляка Матей Шчезновски.

„Доста тежко за мен. Просто не бях аз. Последната една-две седмици нещата се объркаха.  Може би от свалянето на килограми и диетата ми отне доста енергия. Въбоще в мача финкционално нещата бяха 0. Не можах да използвам нито потенциала си, нито опита си, нито уменията си. Това доведе до това представяне. По време на тренировките и по време на лагерите бях добре. В динте преди състезанието обаче имаше умора от свалянето на килограмите, но наистина не очаквах това. Може би не успях да се вдигна след кантара и да възстановя както трябва“, сподели след мача за БНР Владимир Далаклиев. 

В утрешния ден при мъжете излизат играещият треньор Фарзад Золхадри и Теодор Здравков, а при жените българското участие е от Емилия Тасева и Калина Петрова.

Leave a Reply

%d bloggers like this: